Bartendra utomlands

bartender utomlandsBartending är en av de mest tillgängliga nybörjarjobben på marknaden för unga sökande. På sin högsta nivå är det också en prestigefylld och konkurrenssatt bransch där de bästa mixologisterna och klassiskt skolade bartendrar tävlar om prestige och mycket bra löner.

Med barindustrin som blomstrar i länder över hela världen bör det inte komma som någon överraskning att tusentals av oss har börjat gå på bartendingkurser. Så vad exakt kan ett bartender jobb leda till?

Ett avslappnat helgjobb

Huvuddelen av bartenders blir involverade i branschen genom att servera öl på en lokal pub eller samla glas i en klubb. Dessa positioner är särskilt bra för studenter som ett alternativ för dem som vill tjäna lite extra pengar utan att behöva uppleva tristessen av att arbeta med marknasundersökningar eller att sitta i kassan på Konsum. En grundläggande bartenderkurs skulle också betyda att du står ut bland alla de sökande till dessa jobb. Du kanske inte kommer att behöva se ut som Tom Cruise i filmen Cocktail och kasta drinkar upp i luften för att få ett jobb i en sportsbar men du kommer att imponera på cheferna och det betyder definitivt att du står först på listan för alla bästa jobb passen och först när det gäller befodran.

Bli en mixologist

Om din passion för yrket utvecklas mer bör du allvarligt överväga en bartenderkurs för att bemästra de komplexa färdigheter som t ex att göra cocktails. För att vara den ultimata bartendern måste du veta vid vilken temperatur en öl smakar bäst, vilken del av en flaska vin som smakar bäst, vilken whisky att rekommendera en kund som vill ha något blommigt som destillerades i Japan och hur Robert de Niro vill ha sin Martini. Det är en hel del att lära sig  men det är egentligen bara toppen av isberget. Att verkligen behärska bartender konsten tar tid, talang och engagemang. Det är bara att börja lära!

Roligt i solen

Om du gillar att festa lika mycket som de människor du hoppas att servera drinkar till bör du allvarligt överväga att använda dina nya färdigheter och ta ett sommarjobb på en fest ö i Medelhavet – kanske Kavos, Ibiza, Magaluf , Zante … Det är nog ett av de roligaste du kan göra med din bartender utbildning.